Συμφωνία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο της Κατάνιας

Universita di Catania banner news

Συμφωνία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο της Κατάνιας

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι υπογράφηκε η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Πανεπιστημίου της Κατάνιας στην Ιταλία ύστερα από πρωτοβουλία του καθηγητή, κ. Ντουνιά Γεώργιου, Δ/ντη του ΠΜΣ “Επαγγελματική & Περιβαλλοντικη Υγεία” και του καθηγητή Venerando Rapisarda, της Ιατρικής της Εργασίας στο Πανεπιστήμιο της Κατάνια.

Τα Πανεπιστήμια θα συνεργαστούν στον τομέα της κατάρτισης και της επιστημονικής έρευνας καθώς και στην προώθηση της κινητικότητας ερευνητών και φοιτητών. Η συμφωνία συνεργασίας υπογράφηκε τις τελευταίες ημέρες μεταξύ του Πανεπιστημίου της Κατάνιας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στην Αθήνα με στόχο την ενίσχυση και τη βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων στον τομέα της υγείας.

Η συμφωνία – που υπέγραψε το Πανεπιστήμιο της Κατάνια μέσω του Τμήματος Κλινικής και Πειραματικής Ιατρικής – προβλέπει την προώθηση και υλοποίηση δράσεων στον τομέα της κατάρτισης και της επιστημονικής έρευνας μέσω της ενεργοποίησης εκπαιδευτικών μονοπατιών και διεθνούς κινητικότητας για εκπαιδευτικούς, ερευνητές και φοιτητές, ενώ προβλέπεται επίσης η αμοιβαία ανταλλαγή πληροφοριών και η χρήση εξοπλισμού στον ερευνητικό τομέα.

Οι δύο πρυτάνεις των αντίστοιχων πανεπιστημίων τους, Francesco Priolo (Κατάνια) και Παναγιώτης Καλδής (Αθήνα), υπέγραψαν τη συμφωνία συνεργασίας.

Τις τελευταίες μέρες ο καθ. Venerando Rapisarda, της Ιατρικής της Εργασίας στο Πανεπιστήμιο της Κατάνια και επιστημονικός υπεύθυνος της συμφωνίας συνεργασίας, επισκεπτόμενος  μαζί με υποψηφίους διδάκτορες την Σχολή Δημόσιας Υγείας συναντήθηκε με τον καθηγητή Γεώργιο Ντουνιά, του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας καθώς και τον πρύτανη Παναγιώτη Καλδή για την επίσημη υπογραφή.

Το Πανεπιστήμιο της Κατάνια στην Σικελία ιδρύθηκε το 1434 και είναι ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια στον κόσμο, με πάνω από 40.000 φοιτητές, προσφέροντας 47 Bachelor Degrees και άνω των 50 Master Degrees στους τομείς της Ιατρικής, της Μηχανολογίας, των Φυσικών και Κοινωνικών Επιστημών.