Πρινιωτάκης Γεώργιος

qode interactive strata
Διδακτικό Προσωπικό - Εξωτερικοί Συνεργάτες

Καθηγητής Τμήμα Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

gprin@uniwa.gr

Τηλέφωνο

210 53 81 335

Ο Γεώργιος Πρινιωτάκης είναι Καθηγητής κατέχοντας θέση ΔΕΠ στο τμήμα από τον Οκτώβριο του 1999. Το γνωστικό του αντικείμενο είναι “Εφαρμογές Καινοτόμων Κλωστοϋφαντουργικών Τεχνολογιών για Πολυλειτουργικά Προϊόντα Ένδυσης”.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Leeds της Αγγλίας (M.Sc. στην Επιστήμη και την Τεχνολογία των Ινών – 1992) και διδακτορικού από το πανεπιστήμιο του Gent στο Βέλγιο σε αγώγιμα υφάνσιμα υλικά. Η διδασκαλία και τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του αφορούν την Ασφάλεια Εργασίας, την Εργονομία, την Βιομηχανική Παραγωγή Πολυλειτουργικών Ενδυμάτων, και τις Βιώσιμες Τεχνολογίες. Συμμετέχει σε πολυάριθμα ερευνητικά προγράμματα ως επιστημονικά υπεύθυνος του πανεπιστημίου αλλά και σε κάποια από αυτά ως συντονιστής όλου του έργου.
Για αρκετά χρόνια υπήρξε Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας σε συμβούλια και επιτροπές για τα ενσωματωμένα συστήματα. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες επιστημονικές εργασίες και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 100 διεθνή συνέδρια τα τελευταία 25 χρόνια. Είναι κριτής σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος διαφόρων επιτροπών επιστημονικών Συνεδρίων και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου AITAE που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια. Διαθέτει πλέον των 350 ετεροαναφορών, και δείκτη H 12 (Google Scholar).

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα

  • Εφαρμοσμένη έρευνα στον χώρο των έξυπνων ενδυμάτων και εφαρμογές για ιατρικούς και στρατιωτικούς σκοπούς. 

  • Προγραμματισμός, σχεδιασμός, λειτουργία και έλεγχος έξυπνων συστημάτων και δικτύων επικοινωνίας χρησιμοποιώντας αισθητήρες κατασκευασμένους από αγώγιμα υφάνσιμα υλικά.

  • Μοντελοποίηση συστημάτων και επίλυση προβλημάτων σε βιομηχανίες, εταιρείες, οργανισμούς, επιχειρήσεις και κρατικούς φορείς. Ιατρική διάγνωση από απόσταση, βοήθεια σε άτομα με ειδικές ανάγκες, και διαχείριση αντιμετώπισης κινδύνου μέσω φορέσιμων αισθητήρων.

  • Ανάπτυξη νέων νημάτων και υφάνσιμων υλικών από ανακυκλώσιμα υλικά και απορρίμματα.

  • Ανάπτυξη καινοτόμων εκπαιδευτικών εργαλείων